Продан і Ко роблять чергову спробу знищити чернівецький аеропорт

Проект будівництва нового аеропорту оцінюють у 500 мільйонів гривень, п’яту частину з яких мають оплатити з міського бюджету. Летовище хочуть звести у Ленківцях. 

Ініціативу нових “господарників” лояльні до них медіа ознаменували найамбітнішою візією. Втім, у мережі таке рішення не знайшло підтримки.

“Знищити аеропорт у Чернівцях будівництвом тунелю не вдалося. Продан&Ковалюк роблять другу спробу: беруться перенести аеропорт у Ленківці! А оплатить перенесення летовища майбутній його концесіонер та громада! Копійки ж – якісь півмільярда гривень. Тунель он аж на цілих 2 мільярда гривень тягнув”, – написала на своїй сторінці у Facebook Ірина Карімова.

За її словами, у Ленківцях вільної земельної ділянки для будівництва аеропорту нема. Якщо навіть схематично перенести на карту земельну ділянку діючого аеропорту, то доведеться пересилити усіх ленківчан.

Окрім того, як зазначила Карімова, метою перенесення летовища у Ленківці було не стільки збільшення технічних можливостей чернівецького аеропорту, як звільнення великої і  дороговартісної площі землі під житлову забудову між районами Проспекту і Гравітону.

“Аеропорту у Ленківцях не буде ще довго, а от земельку діючого летовища безкоштовно роздадуть новим управителям, двірники яких дуже потребують житла. Може ще щось перепаде водоканалу, Чернівціліфту, тролейбусному управлінню і , звичайно, ГО атовців. Благородна ж справа”, – йдеться у повідомленні.

Фото – аеропорт “Чернівці”, facebook.

Реклама

Коментарі:

  • Якщо вже будувати новий аеропорт то взлітну смугу робити не 2500 а 3200х 60, думаючи про майбутній час, щоб ми могли приймати всі типи літаків, і враховувати те, що місто на кордоні з Європою.

  • Я вважаю що продана потрібно гнати поганою метлою геть з міста в Сикіряни на випровні поаці з здобутку заріка а років так через двадцять ттїі їіжи та праці нехай спробуе і придумуе де в чернівцях мае бути Аєропорт

Залишити коментар