Державіаслужба пояснила, де на Буковині заборонено зйомки з безпілотників

Державна авіаційна служба України оприлюднила карту заборонених зон для безпілотників. На ній позначено місця, де використання безпілотних повітряних суден заборонено.

Про це повідомляє прес- служба відомства.

“Зараз питання безпечного використання безпілотних повітряних суден (БПС) недостатньо врегульовано, а чинна нормативна база ускладнює експлуатацію БПС з комерційною, спортивною метою, чи в якості хобі. З огляду на стрімкий розвиток ринку БПС, ми працюємо над розробкою нових правил, що безпечно інтегрують нові види повітряних суден до існуючої системи використання повітряного простору”, – йдеться у повідомленні.

У Державіаслужбі також зазначили: “Наразі, якщо ви маєте БПС вагою до 20 кг, польоти таких повітряних суден мають виконуватися у межах зон обмежень/резервувань повітряного простору. Для цього потрібно звернутися з листом в довільній формі за разовою заявкою до Украероцентру за 10 робочих днів за телефоном тел.: +380 44 351 59 92 (цілодобово), або [email protected].”

У Чернівецькій області, згідно з даними Державіаслужби, використання безпілотних повітряних суден заборонено  на території військового полігону «Прибан» у Сторожинецькому районі,  Дністровської ГАЕС та Міжнародниого аеропорту “Чернівці”.

Реклама

Залишити коментар