Недобоївська та Сторожинецька ОТГ увійшли до “Книги успіхів”

У Чернівецькій області в ІV кварталі 2018 року прикладом позитивного впливу реформи децентралізації на життя людей стали Недобоївська та Сторожинецька ОТГ.

Це зазначає видання “Книга успіхів”, яке здійснене в рамках Проекту ПУЛЬС, що реалізується Асоціацією міст України за підтримки USAID, повідомляє прес-служба Чернівецької ОДА.

Зазначається, що Недобоївська сільська рада ОТГ активно залучає громадськість до розвитку громади, участі у бюджетному процесі, надає можливості вільного доступу до інформації, а також забезпечує відкритість та прозорість діяльності місцевої ради.

На даний час в громаді діє цільова програма “Бюджет участі Недобоївської об’єднаної територіальної громади”, яка встановлює й регулює систему взаємодії органу місцевого самоврядування та жителів громади щодо реалізації проектів за рахунок коштів місцевого бюджету. За ці кошти у селах громади впроваджуються п’ять проектів, які отримали найбільше голосів жителів ОТГ в рамках конкурсу Програми.

“У с. Ставчани облаштовано відпочинково-дослідницьку зону в дендрологічному парку поруч зі школою, у с. Керстенці укріплено укіс центральної дороги, а також відремонтовано методичний кабінет у дитсадку, у с. Долиняни та с. Недобоївці встановлено дитячі ігрові майданчики”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомляє прес-служба Чернівецької ОДА, Сторожинецька ОТГ у рамках реалізації Меморандуму про долучення Чернівецької області до Всеукраїнського проекту “Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації”, який реалізується у співпраці з Міністерством науки і освіти України, відкрито комунальну установу “Сторожинецький інклюзивно-ресурсний центр”. Тепер понад 200 дітей з особливими освітніми потребами зможуть здобувати тут дошкільну та загальну середню освіту. Основним напрямком діяльності закладу є надання психолого-педагогічної допомоги та забезпечення системного кваліфікованого супроводження компенсуючого типу учнів спеціальних загальноосвітніх шкіл.

У 2018 році на облаштування Центру виділено 370 тис. грн, зокрема 200 тис. грн – з субвенції державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами, які спрямовані на закупівлю обладнання для інклюзивно-ресурсного центру, 120 тис. грн – кошти місцевого бюджету та 50 тис. грн – благодійні внески, які спрямовано на проведення ремонтних робіт та закуплю обладнання. Громада виділила для розміщення Центру приміщення площею 120 кв.м.

Реклама

Залишити коментар