На кір у Чернівецькій області найбільше хворіють діти: 112 нових випадків за тиждень

У Чернівецькій області упродовж другого тижня 2019 року на кір захворіли 168 осіб, 112 з яких – діти.

Про це повідомляє Чернівецький обласний лабораторний центр МОЗ України.

Випадки кору реєструвались у м. Чернівці – 62, Вижницькому – 27, Глибоцькому – 17, Сторожинецькому – 16, Заставнівському – 13, Герцаївському – 8, Новоселицькому – 8, Хотинському – 7, Кіцманському – 5, Сокирянському – 4, Путильському – 3, Кельменецькому – 0.

Кір — одне з найбільш заразних захворювань, відомих у світі: 9 з 10 неімунізованих людей, що контактують із хворим, будуть заражені. Захворювання може призвести до пневмонії, вушної інфекції, запалення мозку — енцефаліту, інших серйозних ускладнень, а також до інвалідності та смерті.

Міністерство охорони здоров’я закликає батьків обов’язково вакцинувати дітей, дотримуючись термінів Календаря щеплень, і якомога скоріше надолужити щеплення, якщо пропустили планову вакцинацію. Вакцинуватись за Календарем і надолужити пропущені щеплення можуть безоплатно усі діти до 18 років, а також дорослі з груп ризику — військові, учасники ООС, студенти, освітяни і медики.

Станом на 3 січня 2019 року в Україні наявні 809 073 доз вакцин проти кору, паротиту і краснухи, включаючи 392 200 доз вакцин КПК виробництва США, що були направлені в регіони України. Пріоритетною є поставка вакцин в західні області, де нині реєструється найбільше випадків захворювання на кір.

Фото – glavcom.ua.

Реклама

Залишити коментар