Бюджет України поповнився на 1,56 мільярда гривень від розмитнення “євроблях”

Станом на 10 січня надходження від розмитнення автомобілів на єврономерах перевищили 1,56 мільярда гривень. Загалом було розмитнено 24,6 тисячі автомобілів.

Як зазначають у Міністерстві фінансів України, держава отримала 158,2 мільйона гривень митних платежів, 495,5 мільйона гривень податку на додану вартість, 738 мільйонів гривень акцизів. Ще 174,1 мільйона гривень власники автомобілів сплатили добровільно для звільнення від адміністративної відповідальності за порушення митних правил.

“Із загальної кількості оформлених авто — понад 21 тис. транспортних засобів перебували на митній території України з порушенням вимог Митного кодексу України”, — йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що за перші дні 2019 року середня кількість розмитнених авто складає 1,5 тисячі на добу.

Нагадаємо, 23 листопада президент України Петро Порошенко підписав закон, який спрощує процедуру розмитнення автівок, зокрема з європейськими номерами, та закон, який підвищує відповідальність за порушення правил розмитнення автомобілів.

При цьому передбачено перехідний період 180 діб для тих громадян, які ввезли автомобіль з 1 січня 2015 року до набрання чинності цим законом. Протягом цього часу громадяни мають можливість оформити свої транспортні засоби, які були ввезені на територію України протягом вказаного періоду і перебувають у митних режимах тимчасового ввезення або транзиту.

Постановою №1077 від 12 грудня 2018 року Уряд затвердив Тимчасовий порядок виконання митних формальностей при здійснені митного оформлення транспортних засобів для їх вільного обігу на території України.

Фото ілюстративне.

Реклама

Залишити коментар