Волонтери спостерігали за роботою бригад “швидкої”: результати незалежної оцінки якості

Вперше якість роботи екстреної медичної допомоги оцінена не за результатами паперової статистики, а в ході незалежного дослідження. В кожному регіоні України протягом 3 діб волонтери спостерігали за роботою бригад швидкої. Методологію дослідження та оцінки результатів розробили експерти Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ).

Групи спостерігачів працювали у 26 довільно обраних українських містах, де мешкають понад 10 тисяч людей, повідомляє “Громадське”.

За результатами узагальнених даних, медики приїжджають через 8,5 хвилин після отримання виклику. В середньому з пацієнтом вони перебувають 17 хвилин, а до лікарні хворого везуть близько 10 хвилин.

“Бригади екстреної допомоги оперативно реагують на виклики, водночас протоколи лікування потребують перегляду”, — йдеться в доповіді за результатами дослідження.

Спостерігачі наголосили, що препарати, які медики використовують при екстреній медичній допомозі, не завжди доведено ефективні і не завжди доцільні.

Фахівці радять виправити цю ситуацію і більше приділити уваги системі навчання та підвищенню кваліфікації медиків.

Раніше в МОЗ повідомили, що в 2019 році в регіонах запрацюють оновлені диспетчерські служби. Це дозволить швидким приїжджати оперативніше.

Фото ілюстративне.
Реклама

Залишити коментар