На Буковині райони розпочали формування перспективних планів розвитку

У вівторок 9 січня у Чернівецькій облдержадміністрації відбулася нарада з питань формування перспективного плану розвитку Сокирянського району на 2019-2021 роки.

Про це повідомляє прес-служба Чернівецької ОДА.

Повідомляється, що у районі на цей час реалізовуються повноваження як об’єднаними територіальними громадами, так і територіальними громадами, які ще не об’єднались, частина установ продовжує фінансуватись з районного бюджету, тому обласна державна адміністрація рекомендувала знаходити консенсус у вирішенні всіх питань.

Як йдеться у повідомленні, було обговорено можливості  покращення надання медичних послуг, забезпечення функціонування на належному рівні закладів надання медичної допомоги району та ОТГ, врегулювання рівня співфінансування оплати медичних послуг.

Окрім цього, рекомендовано оптимізувати мережу освітніх закладів району, що дозволить покращити якість надання освітніх послуг та ефективніше використовувати кошти державного та місцевого бюджетів.

“Для сприяння об’єднаним територіальним громадам у виконанні повноважень з питань соціального захисту населення у Сокирянському районі укладено угоду про взаємодію та співпрацю у сфері соціального захисту населення між управліннями праці та соціального захисту населення та об’єднаними територіальними громадами”, – йдеться у повідомленні.

Додатково. 6 грудня 2018 року Президент України Петро Порошенко підписав Указ №412/2018 “Про додаткові заходи щодо забезпечення реформ із децентралізації влади”.  Відповідно до цього Указу кожен регіон,  повинен розробити та затвердити план перспективного розвитку відповідних територій на 2019 – 2021 роки з урахуванням інноваційного потенціалу регіонів, конкурентних переваг та стратегічного бачення їх розвитку, результатів реформ із децентралізації влади, об’єднання територіальних громад та їх фінансової спроможності, а також реформ у сферах освіти, охорони здоров’я, зокрема розвитку інклюзивного навчання і медичного обслуговування у сільській місцевості, та інфраструктурних змін.

Крім того, органам місцевого самоврядування рекомендовано розробити та затвердити плани перспективного розвитку відповідних міст, селищ та сіл на 2019 – 2021 роки з урахуванням регіональних стратегій розвитку, місцевих пріоритетів, визначених територіальними громадами.

Реклама

Залишити коментар