Чернівецька область належить до найбільш дотаційних регіонів (інфографіка)

Чернівецька область потрапила до трійки найбільш дотаційних регіонів України.

Бюджет-2019 передбачає виділення коштів на медицину та освіту, а також дотації регіонів та фінансування державних програм. Про це пише видання “Слово і Діло”.

Автори публікації зазначають, що найбільшу суму дотацій у цьому році буде спрямовано до Закарпатської області – 933 мільйони гривень. Майже 887 мільйонів отримає Івано-Франківська область. А Чернівецька область опинилась на третій позиції рейтингу дотаційних регіонів: передбачено 734 млн грн.

Трохи менше виділять Львівській області (721 млн грн) і майже однаково отримають Донецька (671 млн грн) та Тернопільська (643 млн грн). Дотаційними є Рівненська (629 млн грн) та Луганська (610 млн грн) області.


Найменше дотацій отримають Полтавська (72,5 млн грн) та Київська (86,7 млн грн) області, при тому, що вони належать до регіонів, які приносять країні дохід. Рекордсменом, звісно, є Дніпропетровська область, яка перерахує до держбюджету 1,8 млрд грн на реверсні дотації. Київська передасть до загальної скарбниці 706,5 млн грн, Запорізька – 589 млн грн, Полтавська – 524 млн грн, Львівська – 513 млн грн.

Нагадаємо, що видатки держбюджету-2019 прогнозують на рівні 10,4 млрд грн, а доходи – 6,8 млрд грн.

Що стосується державних програм, найбільше коштів із бюджету буде виділено на соціальні виплати сім’ям із дітьми, малозабезпеченим, інвалідам, безробітнім та особам, які не мають права на пенсію (63 млрд грн). Другий найбільш витратний проект держави – пільги та субсидії населенню на оплату послуг ЖКГ – 35 млрд грн. І третій пункт – будівництво та реконструкція автодоріг – коштуватиме цьогоріч 14,7 млрд грн.

Головне фото – з відкритих джерел.

Реклама

Залишити коментар