Буковинські маланкарі та колядники цьогоріч зберуться у музеї просто неба

Маланкуватимуть та колядуватимуть на традиційному фольклорному святі “Від Різдва Христового до Йордану”, що відбудеться 13 січня у Чернівецькому музеї просто неба.

Розпочнеться дійство о 12.00, інформують у Чернівецькій ОДА.

Зазначається, що учасники свята утворять велике коло коляди, а глядачів окрім 20-ти кращих аматорських колективів області, своїми виступами потішать Заслужений академічний Буковинський ансамбль пісні і танцю ім. А. Кушніренка Чернівецької обласної філармонії ім. Д. Гнатюка та лауреат мистецької премії ім. Н. Яремчука Мирослав Матейчук.

Під час цьогорічного свята за давньою народною традицією роздаватиметься помана – хліб і сіль – за загиблих Героїв Небесної Сотні, родини яких запрошені на захід.

Головне завдання заходу, як йдеться у повідомленні, – зародити почуття пошани до глибинної культури рідного народу, її витоків, які формують духовно-естетичну основу української спільноти.

Організатори цього дійства впевнені, що воно вкотре приверне увагу буковинської громади та гостей краю, насамперед – молоді.

Усі охочі зможуть також відвідати виставку новорічно-різдвяної атрибутики та придбати на згадку вироби народних майстрів краю.

Організатори заходу – управління культури Чернівецької ОДА, учбово-методичний центр культури Буковини, Чернівецький обласний музей народної архітектури та побуту.

Реклама

Залишити коментар