У Вінниці священик Московського патріархату скинув купол з храму – ЗМІ

Священик Московського патріархату скинув купол з церкви, що розташована на території училища Департаменту служби охорони МВС у Вінниці.

Про це 6 січня повідомили «Новини Вінниці», пише Zaxid.net.

Зазначається, що священник Віктор Парандюк скинув купол храму на знак протесту через те, що його виселяють із церкви, яка розташована на режимній території. Керівництво навчального вінницького закладу МВС ініціювало розірвання договору-оренди приміщення храму.

Журналісти зауважують, що Віктор Парандюк відомий у Вінниці своїми антиукраїнськими поглядами. Зокрема ще до Об’єднавчого собору 15 грудня він намагався вчиняти тиск на правлячого архієрея, звинувачувати його у «розкольництві». Зазначається, що після отримання Томосу, Парандюк продовжує підбурювати вірян на супротив і розповсюджувати фейки про «захоплення церков».

Тому керівник училища Олександр Залізняк вирішив розірвати договір щодо діяльності церкви УПЦ МП на території навчального закладу. Наголошується, що приєднання до ПЦУ є добровільним, а з цією єпархією УПЦ МП розірвано договір про надання відомчого приміщення, оскільки воно є державною власністю.

 

Реклама

Залишити коментар