Православна церква України отримала томос (відео)

У храмі св. Георгія у Стамбулі після святої літургії митрополит Київський і всієї України Епіфаній отримав Томос з рук Вселенського патріарху. 

“Сьогодні в Стамбулі відзначають свято Волеявлення, в нас воно називається Водохреща. Тому розпочнеться цей день з освячення води тут, в храмі святого Георгія, разом з предстоятелями Вселенського патріархату, предстоятелями Православної церкви України і президентом України буде освячуватися вода. Після цього, десь о 10-ій – 11-ій годині. буде урочиста передача Томосу Митрополиту Епіфанію. Після цього вже буде служба.Служба буде особлива. Вперше за всю історію буде разом це така спільна служба, де її будуть вести предстоятелі Вселенського патріархату та предстоятелі Православної церкви України”, – повідомляє телеканал “Прямий”.

Під час літургії частина церковних текстів виголошується українською.

На церемонії передачі Томосу також були присутні Президент України Петро Порошенко та глава ВР Андрій Парубій, а також представники Кабміну.

Нагадаємо, Вселенський патріарх Варфоломій у суботу, 5 січня, підписав томос про автокефалію Православної церкви України.

Фото УНН.

Реклама

Залишити коментар