Глава УГКЦ і муфтій мусульман привітали українців з отриманням томосу

Очільник Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав привітав православних з отриманням томосу про автокефалію Православної Церкви України.

“Вітаю братів православних з цією, без перебільшення, історичною подією, на яку чекало наше суспільство, зокрема православна спільнота, впродовж століть”, – цитується промова Блаженнішого Святослава на сайті УГКЦ.

“Спадкоємці Київського християнства в Україні: православні, греко-католики, справді зможуть краще пізнати свою тотожність, ким ми є як діти нашої Київської Церкви. Ми зможемо відкрити правду про наше коріння”, – зазначив він.

Глава УГКЦ також відзначив, що надання автокефалії ПЦУ є нагодою нарешті вийти з внутрішньої ізоляції і заговорити потужним голосом до світового християнства.

“І тут я сподіваюся, що УГКЦ і наша сестра Православна Церква України будемо разом одним голосом говорити правду про Україну, правду про наші болі і страждання”, – додав Святослав.

Разом з тим, муфтій Духовного управління мусульман України “Умма” Саїд Ісмагілов також привітав православних християн від імені мусульман із отриманням томосу про автокефалію Православної Церкви України.

“Ця подія вже увійшла в історію України як великий крок по розбудові не лише незалежної та всесвітньо визнаної Православної церкви, але і як великий крок по розбудові та зміцненню незалежної Української держави!” – зазначив він у Facebook.

Фото – news.ugcc.ua.

Реклама

Залишити коментар