На Буковині медичний скандал: родичі обурені, що швидка ігнорує виклик до онкохворої

Онкохворій жінці стало погано після того, як вона прийняла препарат. Утім, за словами родичів жінки, швидка відмовилася їхати на виклик, мовляв, їй вони допомогти не зможуть. Випадок трапився у селі Карапчів Вижницького району.

Про це повідомив журналіст Володимир Тимофійчук на своїй сторінці у Facebook та опублікував відеозапис, що вівся під час телефонної розмови з медиком швидкої допомоги.

За його словами, його онкохворій бабусі стало погано від нового препарату. Жінка втратила свідомість, почалася рвота. Як стверджує Володимир Тимофійчук, у сімейного лікаря був вимкнений телефон. Тоді рідні звернулися до фельдшера, який працює на швидкій.

Утім, як повідомив фельдшер, втрата свідомості – це не екстренний випадок, тому виїжджати на виклик вони не будуть.

“Вона онкохвора. Що ми зараз їй зробимо? Ми приїжджаємо, вона далі відійшла і далі в неї те саме. А ми просто проїхалися”, – так на Буковині працівники швидкої допомоги пояснюють своє не бажання їхати до важкохворих, які конають в муках” – написав Володимир Тимофійчук у дописі.


У коментарі до відео, яке оприлюднив журналіст, заступник директора департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА, Марія Поліщук висловила позицію департаменту.

“Доброго дня, шановний пане Тимофійчук! Нам звичайно потрібен був час, щоб розібратися в цій ситуації. Ось, що ми знаємо зараз:
02.01.2019 року до сімейного лікаря в телефонному режимі звернувся син жительки с. Бабино, Вижницького району щодо сильних болей у зв’язку із її хворобою. Лікар прибув на виклик впродовж однієї години, оглянув пацієнтку та направив родичів до районного онколога для призначення сильнодіючих анальгетиків. Районний онколог виписав рецепт та родичі придбали ліки. На жаль у хворої мала місце реакція у вигляді блювоти на призначений препарат, така реакція може траплятися на сильні анальгетики. Родичі викликали швидку допомогу 03.01.2019 о 21.22 год., яка приїхала на даний виклик о 21.47 год.(оглянула і ввела необхідні ліки, цього на жаль немає на Вашому відео).
03.01.2019 року згідно телефону сімейного лікаря, а також цей факт підтверджує невістка хворої, яка постійно проживає з нею, родичі не телефонували до сімейного лікаря.
04.01.2019 о 12.00 год. сімейний лікар разом з медичною сестрою відвідав пацієнтку вдома у присутності багатьох родичів, для подальшого вирішення питання заміни знеболюючого засобу.
Ми розуміємо важкий психологічний стан родичів у зв’язку із хворобою рідної людини. Сімейний лікар, з яким родичі та хвора уклали декларації, неодноразово повідомляв усіх мешканців села та надав свій номер телефону, щоб зверталися за потребою у невідкладній допомозі до нього, тому що швидка виїжджає лише на екстрені випадки”, – йдеться у коментарі.

Фото ілюстративне.

Реклама

  • Привіт Орися… я завтра хороню мого швагра…онко …в Чернівцях..коли було погано викликали швидку..приїхали (под шафе) вкололи анальгін з димидрола і допопобачення.. а ти хочеш в Бабино щоб з морфіном?

Залишити коментар