Екстрадиції Фірташа до США може посприяти звіт McKinsey для Boeing – ЗМІ

Американські прокурори аргументували запит на екстрадицію українського олігарха Дмитра Фірташа звітом консалтингової фірми McKinsey для компанії Boeing.

Про це пише Економічна правда з посиланням на The New York Times.

Зазначається, що Boeing попросив McKinsey оцінити можливість видобутку титану в Індії для виробництва літака 787 Dreamliner.

Виробник літаків розраховував залучити посередника – компанію Bothli Trade, яка належить Фірташу – для прискорення бюрократичних процедур.

На думку NYT, “прискорення процедур” полягало у видачі хабарів індійським чиновникам. Український олігарх також назвав 8 представників індійської влади, які могли б посприяти Boeing. Їх імена були опубліковані на слайді презентації PowerPoint, який пізніше став доказом у справі.

Прокурори назвали документ “чітким доказом” того, що підприємство Фірташа повідомило Boeing “про план підкупу державних посадових осіб Індії, який вже був на стадії реалізації”.

Майже через півроку після арешту Фірташа у Відні Boeing заявив, що відмовився від угоди і знайшов інше джерело титану.

Сам Фірташ заперечує, що готовий був платити хабарі, мав будь-які відносини з McKinsey і спростовує свою причетність до документа.

Реклама

Залишити коментар