Інспекція з благоустрою Чернівців нагадує підприємцям про сезонне прибирання снігу

Інспекція з благоустрою про виконавчому комітеті міської ради нагадує підприємцям та керівникам установ про сезонне прибирання снігу.

Про це повідомляє прес-служба Чернівецької міської ради.

Зокрема, відповідно до Тимчасових правил благоустрою міста: зимове прибирання забезпечує нормальний рух пішоходів та транспорту і включає: підмітання та зсув снігу; усунення слизькості; прибирання снігу та сніжно-льодяних утворень до твердого покриття.

У випадку сильних снігопадів прибирання здійснюється відповідно до прийнятих рішень виконавчого комітету міської ради із затвердженням режиму прибирання територій міста, участі організацій, установ і підприємств. Прибирання здійснюється негайно з початку снігопаду, для запобігання накату, безперервно – до закінчення снігопаду.

На територіях прибирання суб´єкти господарювання та підприємницької діяльності прибирають: тротуари від снігу і льоду та посипають їх піском; дахи, водостічні труби, карнизи від льоду із забезпеченням заходів безпеки (встановлення огорож на тротуарах і негайне прибирання скинутого снігу та льоду). Пісок заготовлюється кожним суб’єктом господарювання до настання холодів.

Тротуари вулиць в мікрорайонах приватної забудови прибирають домовласники в межах свого будинковолодіння. Згідно КУпАП відповідальність за порушення Правил благоустрою передбачає штраф до 1700 грн.

Реклама

Залишити коментар