Викладачам університетів підняли зарплати на 20%, вчителям – на 9%

З 1 січня 2019 року зарплати науково-педагогічних працівників підвищаться на 20%, зарплати інших педагогічних працівників, як і решти бюджетників, зростуть на 9%.

Про це повідомила прес-служба Міністерства освіти і науки з посиланням на рішення уряду.

“За останні 2 роки ми суттєво підвищили зарплати педагогам – вчителям, вихователям в дитячих садках. Однак жодне з цих підвищень не стосувалося викладачів – науково-педагогічних працівників, які працюють в наших університетах. У цьому році саме вони отримають найбільше збільшення заробітної плати – на 20%. Навіть незважаючи на війну і складну економічну ситуацію, ми повинні інвестувати в наших вчителів, вихователів і викладачів. Збереження і розвиток нашого людського та інтелектуального потенціалу – пріоритет для уряду, і ми це демонструємо реальними рішеннями”, – прокоментувала це рішення міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

При цьому наголошується, що зарплати інших педагогічних працівників в наступному році зростуть на 9%.

Фото ілюстративне, 24tv.ua.

Реклама

  • Сколько пафоса из-за копеечного повышения, которое руководители учебных заведений компенсируют снижением надбавок. Итого на выходе: 0. Зарплата преподавателей заморожена уже в течении 4 лет. Неужели министр этого не знает? Чтобы никто не завидовал, поясню, что зарплата профессора после всех повышений и со всеми надбавками – 8 тыс минус налоги. Вот такое вложение в развитие человеческого и интеллектуального капитала.

Залишити коментар