Власників авто на єврономерах попередили про шахраїв на митниці

Державна фіскальна служба закликала власників авто на єврономерах бути пильними під час митного оформлення транспортних засобів.

Як повідомили у ДФС, активізувалася діяльність шахраїв-“брокерів”.

“Стали відомі випадки шахрайства щодо митного оформлення авто особистого користування. Шахраї, представляючись представниками митниць та митними брокерами, під’їжджають мікроавтобусом до місця митного оформлення. За оформлення транспортного засобу вони вимагають з власників авто гроші, а після їх отримання видають фіктивні документи – митну декларацію у паперовому примірнику та посвідчення про реєстрацію транспортного засобу”, – зазначають у фіскальній службі.

Як попередили митники, така декларація містить суттєві помилки. Ознаками підробки митної декларації є декларація, яка заповнена у паперовому вигляді, при цьому використовуються особисті номерні забезпечення митниць, які вже не існують (наприклад, Київська регіональна митниця). 

Громадян закликали бути уважними під час здійснення митного оформлення транспортних засобів і не звертатися до митних посередників, які не розташовані на території місць, де здійснюється митне оформлення.

Також власників авто закликають не користуватися послугами “брокерів”, які здійснюють свою діяльність з транспортних засобів. 

Фото ілюстративне.

Реклама

Залишити коментар