Підприємство на Буковині оштрафували на 6,5 мільйонів гривень за порушення прав працівників

Рекордний штраф цього року сплатить агропромисловий комплекс у Кіцманському районі через порушення прав понад 170 своїх працівників. 

Про це повідомляють в управлінні Держпраці у Чернівецькій області.

Інспектори виявили, що у порушення трудового законодавства роботодавець не нараховував та не виплачував своїм працівникам індексацію заробітної плати. Крім того, не оплачувалася належним чином робота трудового персоналу у святкові та неробочі дні, а саме не в подвійному розмірі, як того вимагає чинне законодавство. Також окремим працівникам роботодавець  не виплачував  належні доплати за шкідливі і небезпечні умови праці.

Загалом на агропідприємстві було порушено трудові права понад 170 працівників. Штраф за порушення законодавства про працю  у розмірі 6 589 710 гривень (шість мільйонів п’ятсот вісімдесят дев’ять тисяч сімсот десять гривень) накладено на суб’єкта господарювання агропромислового комплексу у Кіцманському районі.

В управлінні Держпраці у Чернівецькій області зазначають, що цей штраф став рекордним цього року.

Довідково: за порушення законодавства про працю та зайнятість населення за 11 місяців 2018 року посадовими особами  Управління Держпраці винесено 357 постанов щодо накладення  на роботодавців штрафних санкцій на суму понад 44 мільйони гривень.

Фото ілюстративне.

Реклама

Залишити коментар