Чернівчани цікавляться, чи законно продають ялинки на ділянці проспекту, яку ремонтують

У спільноті “СтопХам Буковина” чернівчани опублікували перелік місць для організації торгівлі новорічними ялинками у місті Чернівцях. 

Цікаво, що документ значиться як додаток до розпорядження міського голови від 6 грудня 2018 року.

У мережі розгорнулася дискусія з трьох ключових питань: у Чернівцях з’явився міський голова, міграція ринку “Формаркет” та законність продажу ялинок на ділянці проспекту Незалежності, яку закрили на ремонт.

“З’явилася свіжа інформація по стихійному ринку на ділянці Проспекту Незалежності, що ремонтується. Є дві новини:
1. Там, як з’ ясувалося, знаходиться ринок “Формаркет”
2. В Чернівцях з’явився міський голова. Вітаю, Чернівці!!!

UPD: Ринок, як виявилось, мігрує. І щороку віддаляється від ТОВ “Формаркет”…”, – йдеться у дописі на сторінці спільноти у Facebook.

Як зазначив автор Олександр Бочкун, ринок “Формаркет” за рік змінив адресу. Це він підтверджує документально, оприлюднивши додатки до розпоряджень за 2017 та 2018 роки.

Як видно на фото, минулого року ринок знаходився за адресою пр. Незалежності, 111, 113, 115, а цього року у документі значиться – пр. Незалежності, 80-82.

 

У коментарях під дописом директор департаменту економіки Чернівецької міської ради Віталій Гавриш повідомив, що продаж ялинок на проспекті здійснюється без дозволу.

“Дозвіл на діяльність з торгівлі ялинками надавався біля будинків 80-82 по проспекту Незалежності, на території де колись продавали кури гриль та лангоші і прилеглій до неї території тротуару.
Щодо ринку Формаркет то він відповідає за санатарний стан місць де торгують і після реалізації повинен привести територію до первісного стану, тобто прибрати за торгівцями.
Щодо торгівлі на фактично будівельному майданчику то міська рада дозволу такого не надавала”, – написав він.

Реклама

Залишити коментар