Активоване вугілля не працює: Супрун розповіла, як можна вберегтися від похмілля

В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун спростувала міф про те, що від похмілля і швидкого сп’яніння допомагає активоване вугілля.
Про це вона розповіла на своїй сторінці в соцмережі Facebook.
Супрун заявила, що є невелике дослідження, яке показує відсутність будь-якого ефекту від вживання вугілля перед застіллям. Учасники дослідження двічі приймали однакову дозу етанолу. Перед другим разом вони прийняли 60 грамів активованого вугілля. Після вживання активованого вугілля концентрація алкоголю в крові залишилася така ж, як і без нього. Як висновок – вживання вугілля нічого не змінює.
За її словами, є більш дієві способи, як можна зменшити шкоду від вживання алкоголю.
“Пийте воду. Алкоголь має сечогінний ефект, тому поповнювати водний баланс необхідно. Пиття води допоможе уникнути дегідратації і потенційно зменшити кількість випитого алкоголю. Не пийте алкоголь на голодний шлунок. До речі, вуглеводна їжа може допомогти зменшити інтоксикацію організму. Намагайтеся не змішувати алкоголь з газованими напоями. алкоголь в поєднанні з ними швидше всмоктується в кров, тому можна і швидше сп’яніти, краще з’єднайте алкоголь з фруктовими соками або водою. Пам’ятайте, що жодна таблетка н позбавить вас від наслідків надмірного вживання алкоголю. Перевірений спосіб, щоб уникнути похмілля, – їсти збалансовану їжу і не переборщувати”, – пише Супрун.

Реклама

Залишити коментар