Українцям не радять їхати до Польщі автівкою – ЗМІ

У зв’язку з очікуваним різким збільшенням закордонних черг на українсько-польському кордоні в період новорічних та Різдвяних свят, генеральне консульство України у Любліні рекомендувало українцям уникати подорожей автомобілями через кордон із Польщею.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби консульства, передає УНН.

“Перетин державного кордону з Польщею автомобільним транспортом буде ускладненим, можливі черги і тривалі очікування на КПП, особливо у пунктах “Ягодин-Дорогуськ”, “Рава-Руська-Гребенне”, “Медика-Шегині”, “Краківець-Корчова”. Менш завантаженими протягом 2018 року спостерігалися КПП “Зосін-Устилуг”, “Долгобичув-Будомєж”. Протягом останніх років з польською стороною досягнуто значної активізації в інтенсифікації залізничного та авіасполучення. Рекомендується громадянам України, які повертаються з Польщі додому або планують подорожі до Польщі у період з 20 грудня по 15 січня, уникати подорожей автомобільним транспортом, а також користуватися пішим переходом “Медика-Шегині”, – йдеться в повідомленні.

У генконсульстві нагадали, що маршрутами Львів-Перемишль, Ковель-Хелм, Київ-Люблін-Варшава щодня курсують поїзди, а також значно інтенсифіковано автобусне сполучення.

Крім того, в установі порадили українцям, що подорожують до Польщі, не мати при собі на момент перетину кордону харчові продукти.

“Митною службою Республіки Польща застосовується заборона ввезення з України приватними особами харчових продуктів, зокрема, м’ясо-молочних, у тому числі для власного споживання, тому радимо громадянам України не мати їх при собі на момент перетину кордону”, – зазначили у генконсульстві.

Громадянам України, які подорожують автомобілями, також рекомендують звернути увагу на обов’язковість наявності для подорожі до Польщі, передусім, на момент проходження прикордонного контролю, страхового полісу на автомобіль на усі дні подорожі.

“Поліс може бути запитаний до перевірки як при в’їзді, так і при виїзді з Польщі. У разі відсутності чи нечинності полісу, законодавством Польщі передбачені надзвичайно високі штрафні санкції для іноземців (від 1 тисячі євро і вище)”, – сказано в повідомленні

Реклама

Залишити коментар