27 грудня підозрюваний у вбивстві активіста Сармата може вийти на свободу – журналістка

27 грудня один з підозрюваних у вбивстві активіста Віталія Олешко (Сармата) Михайло Сигида 27 грудня може вийти на свободу. Інформацію про це оприлюднила авторка і ведуча програми журналістських розслідувань “Схеми” Наталія Седлецька.  

Як передає TVA.UA, про це вона написала у Facebook.

“В останні роки Україною прокотилась страшна хвиля злочинів проти місцевих активістів. У “списку Гандзюк” – більше 50 людей.
Одного з них – Віталія “Сармата” Олешка, застрелили влітку у Бердянську. І вже завтра може вийти на волю основний підозрюваний в організації вбивства Сармата – Михайло Сігіда.

Запорізький апеляційний суд вранці розгляне апеляцію його адвокатів, які просять відпустити Сігіду у залі суду.

Друзі Олешка вважають, що його вбили через боротьбу з місцевою владою і народним депутатом Олександром Пономарьовим, “який по факту контролює Бердянськ та місцеві силові структури”. А затриманий Сігіда – не лише головний підозрюваний в організації вбивства, а і ключова людина, яка могла би дати покази на справжнього замовника.

Тому тривожним сигналом є те, що під приводом участі в засіданні судді постановили повернути Сігіду з Харкова у Запорізьке СІЗО. Немає гарантії, що впливові замовники вже не “попрацювали” з місцевими суддями, від рішення яких завтра залежатиме подальша успішність розслідування.

Спайка криміналу та місцевих владних структур – велика трагедія сучасної України.
У принципові моменти допомагає лише розголос з-поміж громадськості та увага ЗМІ.

Сайт суду не працює, тому з відкритих джерел громадськості складно було б дізнатись про завтрашнє засідання, щоб проконтролювати процес.

Публікую інформацію тут:
27 грудня
Початок о 10.45
Запорізький апеляційний суд (м.Запоріжжя, пр. Соборний, 162)
Судді: Ю.О. Гріпас, С.В. Дадашева, В.Я.Рассуджай”, – йдеться у дописі.

 

Нагадаємо, 31 липня в Бердянську невідомі застрелили добровольця, активіста Віталія Олешка з позивним “Сармат”.

Чоловіку вистрелили в спину з двоствольної гвинтівки.

Віталій Олешко був добровольцем батальйону НГУ “Донбас”, учасником самооборони Бердянська. Він кавалер ордену “За мужність” 3-го ступеня, брав участь у боях за Іловайськ та пройшов російський полон.

За словами друзів, Олешко разом з іншими місцевими жителями боровся проти екс-регіоналів, які розкрадали гроші з бюджету міста.

Реклама

Залишити коментар