Формування територіальних громад хочуть передати до компетенцій Кабміну

Верховній Раді пропонують розглянути питання про передачу формування перспективних планів територій громад до компетенцій центрального органу влади.

Відповідний законопроект зареєстрували 21 грудня. Авторами законопроекту є нардепи Микола Федорук, Максим Бурбак, Олександр Дехтярчук та Сергій Мельник.

Зараз формування планів ОТГ належать до компетенцій обласних адміністрацій та облрад.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що станом на жовтень 2018 року територія покриття перспективними планами формування територій громад областей, затверджених Урядом, складає тільки 76% від загальної площі України.

“Практика регулювання питань адміністративно-територіального устрою європейських передбачає, що такі питання відносяться до компетенції виключно центральних органів виконавчої влади. За таких обставин, видається доцільним внести зміни до Закону України “Про добровільне об’єднання територіальних громад” з метою надання можливості центральному органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері територіальної організації влади, адміністративно-територіального устрою, розвитку місцевого самоврядування, розробляти перспективні плани формування територій громад областей”, – зазначається у пояснювальній записці.

Реклама

Залишити коментар