Суд у справі патрульного: призначено покарання за вимагання поліцейським грошей

У Чернівцях суд виніс вирок у справі співробітника патрульної поліції, який вдавався до вимагання грошей. За це правоохоронцю призначили два роки умовного покарання. 

Судовий вирок оприлюднений в Єдиному реєстрі судових рішень. Як йдеться у документі, у Чернівцях правоохоронець побив потерпілого, вимагаючи повернути викрадені номерні знаки від автомобіля з єврономерами.

Пізніше постраждалого помістили до багажного відділення автомобіля й попередили, що він тут знаходитиметься до того часу, поки не поверне викрадені номерні знаки. Щоправда, згодом обвинувачений випустив постраждалого.

Правоохоронець дізнався від потерпілого, що той заробляє на викраденні номерних знаків приблизно 10 тисяч гривень в місяць. Тоді ж обвинувачений вимагав сплачувати по одній тисячі гривень за те, щоб він мав змогу й надалі вчиняти такі крадіжки й не нести за це кримінальну відповідальність.

Пізніше співробітники правоохоронних органів затримали патрульного при отриманні грошей, які той вимагав у своєї жертви.

19 грудня 2018 року Першотравневий районний суд Чернівців визнав винним співробітника патрульної поліції у вчиненні злочину, що передбачений ч.2 ст.189 КК України та за його вчинення призначив йому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі.

Водночас суд звільнив його від призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком на два роки.

На вирок може бути подана апеляція до Чернівецького апеляційного суду протягом 30-ти діб з дня його проголошення, а обвинуваченим в той же строк з дня вручення йому копії вироку.

Реклама

Залишити коментар