РФ найактивніше використовує псевдомінування для дестабілізації ситуації в Україні – Міністерство

МінТОТ у листопаді зафіксувало більше 180 ситуацій, які можуть дестабілізувати українське суспільство. Серед проблемних напрямків – псевдомінування та випадки нелегального виготовлення, зберігання, розповсюдження і застосування будь-якої зброї.

Про це повідомила прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб в Україні.

“Маніпуляції історичними фактами, використання релігії та духовних цінностей для розколу суспільства, незаконне виготовлення та використання зброї, паплюження історичних пам’яток, насилля, вербування російськими спецслужбами українських громадян, що призводить до підривної діяльності в Україні, розхитують ситуацію всередині країни та роблять її вразливою ззовні.

Такі тенденції вигідні державі-агресору, адже тримаючи українців в постійній напрузі, спецслужби Російської Федерації прагнуть перевести цю напругу до стадії конфлікту між громадянами України”, – наголосили у відомстві.

Підкреслюється, що одним із проблемних напрямків, який активно використовується РФ для дестабілізації ситуації в Україні,  залишаються псевдомінування.

За даними МінТОТ, загалом у листопаді зафіксовали майже 90 випадків про замінування, серед яких 45 у Києві, 16 у Миколаївській, 6 у Одеській, 5 у Дніпропетровській, 4 у Херсонській, по 3 у Житомирській та Харківській, 2 у Запорізькій областях.

По одному випадку зафіксували у Вінницькій, Волинській, Івано-Франківській, Хмельницькій та Чернігівській областях.

“Дестабілізуючи ситуацію фальшивими пвідомленнями про замінування та тримаючи у напрузі українське суспільтво, спецслужби РФ паралельно працюють через завербованих українських громадян”, – йдеться у звіті.

У відомстві нагадують, що на початку листопада у Києві правоохоронні органи викрили інтернет-агітатора, який за вказівками російських організацій, підконтрольних спецслужбам РФ, розміщував антиукраїнський контент для дестабілізації суспільства.

Фото ілюстативне, dniprograd.org.

Реклама

Залишити коментар