На Буковині у чотирьох ОТГ тривають вибори

Виборці активно йдуть голосувати за депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів у Хотинській, Чагорській, Неполоковецькій та Ставчанській громадах.

На дільницях у  Чагорській ОТГ спостерігачі зазначили, що голосування проходить спокійно, люди активні. Кандидатом на голову цієї громади зареєстровано одного кандидата – самовисуванця Георгія Коблюка, який є діючим сільським головою Чагорської сільської ради, передає ІА АСС.

Як відомо, у травні були прийняті остаточні рішення щодо створення Чагорської ОТГ, яка об’єднала навколо себе три сільські ради: Чагорську, Молодійську та Луковицьку. Чисельність населення цієї громади становить 10138 мешканців.

До складу Ставчанської ОТГ увійшли Ставчанська та Малятинецька сільські ради, в межах яких проживає 3221 мешканців. За посаду голови цієї громади будуть змагатися п’ять кандидатів. Серед них двоє самовисуванців – Олександр Власійчук та Юрій Курилюк. Іван Тодорович був висунутий від ВО “Батьківщина”, Володимир Лободюк від Аграрної партії України, а Роман Руснак від “Народного фронту”.

До Неполоковецької громади увійшли шість сіл: П’ядиківці, Берегомет, Клокічка, Реваківці, Оршівці. За посаду голови будуть змагатися 4 кандидата. Серед них троє – самовисуванці (Григорій Храпко, Андрій Панчук, Іван Киюк) та один представник від “Об’єднання “Самопоміч” (Зіновій Новицький).

Найбільшою громадою, в якій зараз відбудуться вибори є Хотинська міська ОТГ, яка об’єднала м. Хотин та три сільські ради: Анадольську, Данковецьку та Ворничанську. Хотинська міська виборча комісія зареєструвала 8 кандидатів на посаду Хотинського міського голови. Серед них самовисуванці: Григорій Онуцький, Микола Головльов, Микола Арналюк, Віталій Криворучко, Григорій Боросюк, Любов Жалоба. А також Анатолій Сухар від політичної партії Радикальна партія Олега Ляшка та Роман Музика від Всеукраїнського об’єднання “Свобода”.

Як ми повідомляли раніше, вранці 23 грудня у Чернівецькій області розпочалися перші вибори депутатів та голів чотирьох об’єднаних територіальних громад.

Фото – acc.cv.ua.

Реклама

Залишити коментар