Програма “Доступні ліки” діє на всій території Чернівців – міськрада

З початку 2018 року комунальні медичні установи міста Чернівці, які надають первинну медичну допомогу, є виконавцями урядової програми щодо відшкодування вартості лікарських засобів за рецептами.

Управління охорони здоров’я співпрацює з усіма закладами аптечної мережі міста незалежно від місяця розташування та форми здійснення підприємницької діяльності, які звертаються з намірами працювати за державними та урядовими програмами ( п.2 Порядку відшкодування вартості лікарських засобів, затвердженому постановою Кабінету Мністрів України 17 березня 2017 року № 152).

У міській раді наголошують,  що чернівчани мають  право вільного вибору аптек, які працюють за договорами щодо реалізації урядової програми «Доступні ліки». Відрізняти дані аптеки від інших можна за наявності відповідної  наліпки.

Станом на 20.12.2018 року програма «Доступні ліки» діє на всій території міста. До реалізації медикаментів за пільговими рецептами залучено 34 аптечних пункти. Кількість чернівчан, які отримали рецепти за урядовою програмою «Доступні ліки» складає 67 194.

За відповідний період виписано 111 895 рецептів, обсяг перерахованих аптечним закладам коштів складає 6 604,0 тис. грн. Всі кошти виділені на урядову програму використані  на 100% .

Реклама

Залишити коментар