Чернівчанам нагадали про правила безпеки під час свят

Як повідомили в Чернівецькому міському відділі Управління ДСНС України у Чернівецькій області, перш ніж встановити у себе вдома ялинку, необхідно потурбуватися про те, щоб це було безпечним для мешканців оселі.

Щоб уникнути пожежі у вашій оселі під час Новорічних свят, ялинку слід розмістити на стійкій основі: на підставці, в посудині з піском, так, щоб вона не перешкоджала виходу з приміщення та знаходилася на відстані не менше півметра від систем опалення, телевізорів, приймачів, магнітофонів або легкозаймистих матеріалів.

Це необхідно зробити на той випадок, щоб при виникненні пожежі, полум’я не перекинулося на легкозаймисті речі.

Для прикрашання ялинки необхідно застосовувати електричні гірлянди тільки заводського виготовлення. Не забувайте, що лампи гірлянди треба закріплювати надійно, бо при падінні від поштовху чи протягу вони можуть стати причиною пожежі.

Обов’язково перевірте справність електричного дроту та його ізоляцію. В разі, якщо ви помітили певну несправність гірлянди: з’явилося миготіння лампочок, іскріння, сильне нагрівання дроту – негайно вимкніть її. Також слід завжди пам’ятати, що хвоя сама по собі є легкозаймистою.

Не слід прикрашати ялинку целулоїдними, паперовими іграшками, ватою та марлею, бо вони також можуть легко спалахнути. І звичайно ж, для прикрашання ялинки не можна використовувати свічки.

Задля того, щоб убезпечити людей від можливих небезпек святкового періоду Чернівецький міський відділ Управління ДСНС України у Чернівецькій області звертається з проханням: дослухайтесь правил пожежної безпеки при влаштуванні ялинки і це допоможе Вам безпечно зустріти і провести Новорічні свята.

Реклама

Залишити коментар