Московський патріарх Кирил закликав не визнавати результати Об’єднавчого собору

Патріарх Московський Кирил звернувся з посланням до предстоятелів помісних православних церков із закликом не визнавати результати об’єднавчого собору у Києві та зупинити “руйнівні для Православ’я дії”.

Відповідне звернення опубліковано на сайті Російської православної церкви, пише МБ.

Він висловив здивування, чому “голос багатомільйонної канонічної Церкви в Україні” залишатися не почутим і висловив переконання, що в Україні проявляється “глибока розбіжність предстоятеля та ієрархів Константинопольської Церкви з православною канонічною традицією і святоотецькою еклезіологією”.

“Настає час, коли подальше мовчання вже неможливе, бо те, що відбувається на наших очах, – виклик усьому православному світу. Немає сумнівів, що український сценарій в майбутньому може бути реалізований по відношенню до будь-якої іншої Помісної Церкви”, – заявив російський патріарх.

Кирил звернувся до предстоятелів помісних православних церков із закликом не визнавати результати “незаконного зборища розкольників”, яке відбулося в Києві, а також “підняти свій авторитетний голос і в міру сил зробити все можливе, щоб зупинити руйнівні для Православ’я дії”.

“Закликаю Вас і всю повноту (вашої) Найсвятішої Церкви не визнавати новостворену псевдоцерковну структуру і не вступати з нею в спілкування”, – написав він.

Також патріарх закликав молитися за УПЦ МП.

Реклама

Залишити коментар