Завод металевої упаковки у Хотині викупила велика світова компанія

В активах нового власника – більше 100 підприємств у 22 країнах на п’яти континентах.

Антимонопольний комітет України затвердив купівлю великим світовим виробником металевої та скляної упаковки Ardagh Group з Люксембургу єдиного майнового комплексу Хотинського заводу металевої упаковки в Чернівецькій області.

Як повідомляє АМКУ, відповідний дозвіл надається 100% “дочці” Ardagh Group – ТОВ “Арда Метал Пекеджінг Україна”, передає Інтерфакс-Україна.

Група Ardagh – одий зі світових лідерів із випуску металевих та скляних упаковок. В її активі більше 100 підприємств у 22 країнах на п’яти континентах, штатних працівників – близько 23 тисяч.

В Україні Ardagh Group через “Арда Метал Пекеджінг Україна” володіє заводом у Білій Церкві, у нову лінію з випуску трьохкомпонентних жестяних банок на якому у 2012 році було вкладено 4 млн. євро.

Хотинський завод металоупаковки раніше належав до найбільшого у той момент українського виробника жестяних банок ТОВ “Виробничо-комерційне товариство “Арго”, яке залучило кредит “Укрексімбанку” у розмірі близько $ 90 млн.

Підприємство у 2008 році потрапило у складну фінансову ситуацію через різке здорожчання сировини, девальвацію гривні та падіння попиту на продукцію в умовах кризи, а потім стало об’єктом корпоративного конфлікту.

Фото ілюстративне – favor.net.ua.

Реклама

Залишити коментар