5 головних меседжів Петра Порошенка на прес-конференції

У неділю, 16 грудня, на наступний день після Об’єднавчого собору Православної церкви України президент Петро Порошенко дав прес-конференцію для українських та іноземних журналістів.

5 найактуальніших тем, про які говорив глава держави, – це автокефалія, Росія, Конституція, вибори і президентські амбіції.

Як зазначив Порошенко, православна церква України не буде мати державний статус і буде рівною серед інших релігійних установ і організацій.

Друга теза – питання звільнення українських заручників, яких утримують в анексованому Криму, на окупованому Донбасі та у Росії залежить виключно від однієї людини -президента РФ Володимира Путіна.

Не оминули на прес-конференції і питання Криму. Порошенко заявив, що готовий подати зміни до Конституції щодо Криму.

Стосовно виборів Порошенко заявив, що зараз не буде “оголошувати про початок президентської кампанії”.

“Я дуже довіряю українському народові. Я впевнений в його відповідальному виборі. Якщо я прийму рішення балотуватися. І якщо так трапиться, що буде хтось більш гідний, я буду йому допомагати”, – заявив Порошенко.

Також глава держави додав, що у нього немає політичних опонентів.

“Я не використовую імена своїх опонентів, тому що у мене опонентів немає. Я президент України. Вони поки є або лідерами фракцій, або громадські діячі, які проводять свою кампанію. Я їх своїми опонентами станом на зараз не вважаю”, –  сказав Порошенко.

Реклама

Залишити коментар