Сайт Верховної Ради України на першому місці серед сайтів світових парламентів

У місяць на сайт Верховної Ради заходять в середньому до 8 мільйонів разів. Серед сайтів парламентів 193 країн, Україна – на першому місці.

Сайт Верховної Ради України посідає перше місце серед усіх сайтів парламентів країн-членів ООН за кількістю відвідувань. І утримує це місце щонайменше кілька років поспіль. У місяць на сайт ВРУ – rada.gov.ua – заходять майже 3 мільйони людей, і переглядають сайт понад 7,8 мільйонів разів.

Аналіз провів Громадський рух ЧЕСНО.
У топ-10 країн за показником відвідування Україна найвища в рейтингу. Однак в загальному заліку найбільше часу на сайті парламенту країни проводять мешканці Кірибаті та Лівану – вони витрачають на це понад 23 хвилини. Натомість Україна посідає 22 місце з часом відвідування – 5 хвилин.

Щодо географії, то очікувано, найбільше людей заходять з України (95,28%), далі йде Польща (0,77%), Німеччина (0,69%), США (0,56%) і Росія (0,47%).

Сайт Верховної Ради більше читають жінки – 57,58%, тоді як чоловіки становлять 42,42%. Щодо вікового діапазону відвідувачів українського парламенту, то найчастіше заходять 25-34 річні, таких майже 33%. Молода аудиторія (18-24 років) становить лише 10%, найстарша (65+ років) – 2,5%.

Якщо у 2016 році сайт Верховної Ради за кількістю трафіку посідав 108 місце з-поміж усіх українських сайтів, то в 2018 – 103-тє. За відвідуваністю сайт Ради випереджає сайти Президента України і Кабінету Міністрів. Більше того, показники ВРУ навіть вищі, ніж в українських інформагентств – УНІАН, “Укрінформ”, Ліги.

Медіа-аналітик Артем Сорока позитивно оцінює роботу сайту Верховної Ради, але зазначає і його недоліки:

“Перше враження від головної сторінки сайту Верховної Ради – перенасичення контентом. Швидше за все у користувача, який потрапляє на першу сторінку, відбувається “розфокус”. Відсутні чітки акценти. Але варто віддати належне, що сайт Ради за травень 2018 відвідало близько 3 млн унікальних користувачів. При цьому багато розважальних і інформаційних сайтів мають значно нижчий показник. Це свідчить про неабияку зацікавленість політичним життям з боку населення України”.

Причина високої відвідуваності сайту Верховної Ради не змінилася з попередніх років: тут міститься вся законодавча база країни. Найчастіше шукають: ЦПК, КПК, Конституцію України, Цивільний кодекс, КУПАП (Кодекс України про адміністративні правопорушення, – прим. авт.), Земельний кодекс, Закони про судовий збір та про держслужбу.

 

Фото – unian.ua.

Реклама

Залишити коментар