Порушили логіку: Олексій Каспрук прокоментував ліквідацію інспекції з благоустрою Чернівців – МБ

Рішення Чернівецької міськради про ліквідацію інспекції з благоустрою є ознакою того, що депутати вирішили позбутися нелояльного до них посадовця Сергія Обшанського.

Про це у четвер в ефірі телеканалу “Чернівці” заявив Олексій Каспрук, пише molbuk.ua.

“Закон абсолютно не передбачав того, що інспекцію з благоустрою треба ліквідовувати. Закон говорить про інше – що змінилися повноваження органів місцевого самоврядування, і тепер міська влада буде контролювати паркування у місті. При чому, паркуванням будуть займатися інспектори, які в свою чергу повинні бути службовцями органів місцевого самоврядування. Тому що в нас люди в інспекції прийняті за контрактом. Вони не держслужбовці”, – сказав Каспрук.

“Тому у всіх інших містах при департаментах було створено відділи й управління цих інспекторів, які займатимуться паркуванням”, – зауважив усунутий мер.

“В чому порушено логіку? Це все рівно мають бути люди з різними посадовими обов’язками. Тобто, якщо ми на інспектора, який має займатися наведенням ладу з парковками, повісимо ще штрафування за неприбране сміття, за неприбраний сніг, за спалювання листя, він не буде робити нічого. Ми маємо в Чернівцях відокремити цих чиновників, які будуть займатися паркуванням, поставити їм свої завдання, зрозумілі для чернівчан, які будуть в інтересах всієї громади, а не лише автомобілістів”, – продовжив Каспрук, додавши, що депутати “під шумок” вирішили ліквідувати інспекцію для того, щоб звільнити Обшанського.

Реклама

Залишити коментар