Працівники СБУ провели навчання в Чернівецькій міськраді

12 грудня у приміщенні Чернівецької міської ради представники Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області провели для керівників департаментів та окремих структурних підрозділів правороз’яснювальний захід.

Про це повідомляє прес-служба Чернівецької міської ради.

Зокрема, співробітники спецслужби розповіли про основні засади діяльності СБ України, її роль та значення в системі забезпечення державної безпеки, а також ознайомили присутніх із основними характерними ознаками вибухових (в тому числі саморобних) пристроїв та алгоритмом дій у разі виявлення підозрілих предметів, ознаками, які можуть свідчити про причетність осіб до диверсійно-розвідувальної діяльності тощо.

Протягом 2015-2018 р.р. в структурних підрозділах Чернівецької міської ради співробітники Управління СБ України в Чернівецькій області неодноразово проводили спеціальні тренування, міжнародні антитерористичні навчання, проте стан антитерористичної захищеності об’єктів міськради знаходиться на недостатньому рівні. У зв’язку із цим, співробітники спецслужби наголосили на необхідності посилити режимні заходи на об’єктах міськради, налагодити чітку взаємодію та організацію негайного інформування УСБУ в Чернівецькій області про факти надходження погроз вчинення дій терористичного або екстремістського характеру, виявлення ознак підготовки або вчинення терористичних чи диверсійних дій, а також відпрацювати алгоритм спільних дій працівників міськради та оперативних груп УСБУ, УДСНСУ, ГУНП і УПП в Чернівецькій області щодо мінімізації негативних наслідків.

Крім того, присутнім звернули увагу на необхідність дотримання елементарних правил особистої безпеки, проведення постійних інструктажів із працівниками установи, в тому числі охорони та технічного персоналу.

 

Реклама

Залишити коментар