Максим Бурбак: Донарахування у платіжках за газ – чергова афера Фірташа

Споживачі газу, у яких відсутні лічильники, отримали цього місяця рахунки із донарахуваннями, однак сума боргу не підлягає сплаті – проблема потребує врегулювання з боку Кабінету міністрів.

Про це йдеться у заяві Регіональної газової компанії, що керує газовим бізнесом Дмитра Фірташа, передає “Економічна правда”.

Повідомляється, що в нижній частині рахунків інформативно зазначена сума перерахунку за час дії норм, які були визнані незаконними рішенням суду, на яке посилається РГК.

“Сума перерахунку за минулі періоди наведена в рахунках інформативно і не підлягає сплаті. Наявність цього боргу не є підставою для відключення споживача від постачання газу та для нарахування пені і штрафів”, – йдеться у заяві РГК.

У компанії додали, що проблема потребує врегулювання з боку Кабінету міністрів, з урахуванням заборгованості за спожитий та не оплачений газ. Механізм компенсації такої заборгованості має враховувати необґрунтовані втрати, які понесли учасники ринку газу.

Народний депутат України Максим Бурбак назвав ситуацію з донарахуваннями аферою. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

“Неодноразово під час зустрічей говорив, що за ці донарахування платити не треба. Це афера. Цікаво, ще скільки афер навигадували облгази Фірташа? Почнемо з якості газу?!”, – йдеться у дописі.

Як відомо, 12 грудня Кабінет Міністрів схвалив рішення перевірити всі облгази в країні. Причиною перевірок в уряді називають “нарахування облгазами додаткових платежів” за спожитий населенням газ.

Фото – unian.ua.

Реклама

Залишити коментар