В Україні продають водопровідну воду під виглядом “джерельної”

Значну частину фасованої питної води, яку продають в Україні під виглядом джерельної, насправді наливають з-під крана.

Про це заявив екс-заступник голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України Святослав Протас, передає УНН.

“Ми повинні розуміти, що в таких об’ємах, в яких сьогодні виготовляється фасована питна вода, виходячи з того, скільки на полицях магазинів і скільки за кордон експортується, вірити в те, що ця вода є джерельна, що вона поставляється з якихось скважин, – це безглуздя, тому що немає стільки в Україні скважин діючих, які б забезпечили такий об’єм фасованої води”, – зазначив медик.

За його словами, сьогодні близько половини фасованої питної води в Україні, яка продається як джерельна, – це звичайна питна вода з-під крана, пропущена через фільтри.

“Платити за цю воду ту ціну, яка сьогодні є на ринку, не логічно”, – наголосив експерт.

При цьому Протас додав, що найкращою водою є природна – зі скважини або з джерела (з кюветів у містах) з мінімальним втручанням і обробкою.

Нагадаємо, Державне агентство водних ресурсів оприлюднило критерії, за якими з 1 січня 2019 року в Україні буде здійснюватися проба прісних вод.

Якісний стан води у водоймах визначатиметься, в тому числі за переліком пріоритетних забруднюючих речовин. А це ті, які чинять найбільшу шкоду навколишньому природному середовищу та людині.

Фото ілюстративне, unn.com.ua.

Реклама

Залишити коментар