Парк для депутата: чи вірять чернівчани проекту Петришина

Як краще та доцільніше використати територію колишнього танцювального майданчику в парку Шевченка? Що покращить парковий простір? Таке опитування у спільноті “СтопХам Буковина” організував користувач соціальної мережі Facebook Юрій Воронка.

Чернівчанина непокоїть те, що влада міста пробує ввести в оману чернівчан і під виглядом інвестиційного конкурсу передати на 10 років 2000 м.кв. території Центрального парку культури та відпочинку імені Т.Г. Шевченка для розміщення приватного бізнесу депутату фракції Народний контроль Ярославу Петришину.

Про це Юрій Воронка написав на своїй сторінці у соцмережі.

Користувач Facebook наводить аргументи, чому викликає сумнів дистанціювання Петришина від цього питання, відколи воно набуло розголосу.

“Ініціатором громадських слухань, де єдиним питанням було облаштування на території колишнього танцмайданчику “парку науки”, виступив вищезгаданий депутат; пропозиції ж громадськості, подані в письмовому вигляді, не були прийняті. Навіщо організовувати слухання, якщо ти просто “проходив повз”? Співпадіння?” – йдеться у дописі.

Юрій Воронка додає, що 9 жовтня депутат Петришин звернувся із запитом про проведення громадських слухань, які провели через 15 днів. За місяць до цього, 9 вересня чернівчани підтримали петиція про “заборону подальшого захоплення генделиками Центрального парку ім. Т. Шевченка” з вимогою зупинити захоплення депутатом Петришиним території парку під виглядом впровадження інвестиційного проекту. Минуло три місяці, однак петиція досі не розглянута.

Також він назвав кілька громадських ініціатив, які місцева влада ігнорує. Зокрема – облаштування скейт-парків у парках Шевченка та Жовтневому, реконструкція території колишнього танцмайданчику на спортивно-розважальну безкоштовну відпочинкову зону для дітей та дорослих.

“Вирішили повідомити депутатів на сесії міської ради про ініціативи громади, які припадають пилом і попросити у зв’язку з цим зняти питання “парку науки” на довивчення. Сказано – зроблено. Та депутати все одно проголосували за проведення інвестиційного конкурсу “парк науки”. Громаду, як завжди, відсторонили від участі у вирішенні питання. Нас “кинули”; чи можна вірити “кидалам” у владі?” – написав Воронка.

Небезпека створення “парку науки”, як стверджує користувач соцмережі, у тому, що мрія Петришина, згідно умов інвестиційної пропозиції, покривається у розмірі 50% коштами громади – 5 млн. грн.

“Підприємці “найбільш інвестиційно привабливого міста”, заздріть мовчки: пропозиція лише для тих, хто може встановити надувний планетарій, кінотеатр 4D, звичайне кафе та кілька атракціонів, і є трошечки депутатом “Народного контролю” Петришиним”, – йдеться у дописі.

Як зауважив Юрій Воронка, людям старанно навіюють “почни з себе” та місто не можна змінити поодинці:

“Один може змінити лише себе; кардинальні зміни міста можливі лише спільними зусиллями”.

Реклама

Залишити коментар