У Чернівцях Держпродпроживслужба перевіряла дотримання прав споживачів

За результатами перевірок Держпродпроживслужба видала приписи про припинення порушень прав споживачів, а також зобов’язала зупинити продаж товарів, які реалізувались з порушеннями.

Управління захисту споживачів Головного управління Держпродпроживслужби в Чернівецькій області в листопаді 2018 року провело 8 планових перевірок, повідомляє прес-служба відомства.

У 7 суб’єктів господарювання виявлено порушення вимог законодавства про захист прав споживачів, йдеться у повідомленні.

Як зауважили у Держпродпроживслужбі, серед основних порушень – реалізація товарів, робіт, послуг без необхідної, доступної, достовірної та своєчасної інформації про споживчі властивості, спосіб використання, дату виготовлення тощо; реалізація товарів без документів, що засвідчують їх якість та безпеку; цінники на товари відсутні або оформлені з порушеннями; невірно оформлені прейскуранти цін у суб’єктів господарювання, що надають послуги тощо.

Також, як повідомили в управлінні, на одному із ринків міста Чернівці спеціалісти управління встановили, що торговельні місця більшості підприємців не забезпечені інформаційними таблицями із зазначенням назви, місцезнаходження суб’єкта господарювання тощо.

На вході до ринку на інформаційному стенді відсутня достовірна інформація про органи державної влади, що здійснюють захист прав споживачів.

Окрім того, управління Держпродпроживслужби встановило факти використання на ринку підприємцями  засобів вимірювальної техніки, які не пройшли обов’язкову повірку, реалізацію товарів без зазначення цін на них, відсутності у продавців товарних чеків для видачі покупцям на їх вимогу та контрольних ваг.

Фото ілюстративне, mtrk.com.ua.

Реклама

Залишити коментар