Чверть мільярда людей по всьому світу стали мігрантами – Генсек ООН

У світі кількість людей, які живуть та працюють не у своїй країні, досягає 258 мільйонів.

Про це інформує “Центр новин ООН“.

“Сьогодні 258 мільйонів осіб у світі є мігрантами, тобто живуть і працюють не у своїй країні. Ці величезні цифри – це долі конкретних людей: кваліфікованого комп’ютерника, колишнього фермера, матері, яка намагається заробити на навчання дітей миттям підлог. Всіх їх об’єднує прагнення до кращого життя. Вони хочуть, щоб майбутнє їхніх дітей було безпечнішим і благополучним, і готові домагатися цього”, – йдеться у повідомленні Генерального секретаря ООН з питань міграції Луїзи Арбур.

Генсек ООН підкреслила: “Серед мігрантів – 50 мільйонів дітей. Деякі з юних мігрантів потонули в морі, добраючись до європейських берегів, багато хто стикається з експлуатацією та дискримінацією, більшість не мають змоги навчатися”.

За словами Луїзи Арбур, одним з основних принципів Глобального договору про безпечну, впорядковану і законну міграцію є виконання міжнародно-правових зобов’язань щодо дітей та дотримання принципу, що зобов’язує діяти в інтересах дитини.

10-11 грудня в Марракеші пройде Міжурядова конференція, на якій мають прийняти узгоджений в липні Глобальний договір про безпечну, впорядковану і легальну міграцію.

Напередодні конференції в Марокко Дитячий фонд (ЮНІСЕФ) опублікував доповідь, підготовлену на основі опитування майже 4 тисяч дітей і молодих людей-біженців та мігрантів.

Більше половини опитаних у віці від 14 до 24 років заявили, що були змушені покинути свої країни. 44% поїхали на чужину без родичів. 58% респондентів повідомили, що у зв’язку з переміщенням втратили один рік або кілька років навчання в школі.

ЮНІСЕФ закликає уряди країн у ході розробки і реалізації політики в сфері міграції приділяти першочергову увагу забезпеченню інтересів дітей, не допускати роз’єднання сімей, припинити практику утримання під вартою дітей та членів їх сімей, а також не допускати примусового повернення.

Фото – ООН/М.Гартен. Скульптура, що символізує людину в русі, – встановлена біля зали Конференції, яка відбудеться у Марракеші.
Реклама

Залишити коментар