У Недобоївській ОТГ реалізують проекти “Бюджету участі”

5 проектів “Бюджету участі” реалізуватимуть у Недобоївській ОТГ – у Недобоївцях, Ставчанах, Долинянах та Керстенцях.
18 проектів подали жителі сіл Недобоївської ОТГ. За результами оцінювання, ті проекти, які набрали найбільшу кількість балів, рекомендували до фінансування – загалом 5 проектів: по одному у Недобоївцях (автор Н. В. Голодняк), Ставчанах (В. М. Хавруняк), Долинянах (А. В. Бранашко), 2 – у Керстенцях (О. В. Куделько та І. О. Жеребна).
“Бюджет участі – це коли люди вирішують, на що спрямувати кошти, подають свої проекти, які мають соціальне значення для громади. Ті проекти, за які проголосують найбільше сільчан, реалізовуються за кошти бюджету ОТГ”, – розповів Недобоївський сільський голова Юрій Юзва.
За словами заступника сільського голови Андрія Дранчука, депутати сільради затвердили обсяг коштів на фінансування бюджету участі цьогоріч – 100 тисяч гривень із казни об‘єднаної громади.
Отже, з першого вересня розпочато практичну реалізацію проектів, які необхідно завершити до нового року.
Уже повністю здійснено два з них. Так, у Ставчанах облаштовано відпочинково-дослідницьку зону у дендрологічному парку біля місцевого навчального закладу (вимощено бруківку на тротуарах). У Керстенцях бетонними плитами зміцнено укіс, що прилягає до центральної дороги біля сільського кладовища.
Окрім того, завершують ремонт медичного кабінету ДНЗ у Керстенцях. А у Долинянах буде встановлено дитячий ігровий майданчик біля дошкільного навчального закладу. Такий потрібний для хлопчиків та дівчаток об‘єкт з‘явиться і у Недобоївцях, поінформував Андрій  Дранчук, передають “Хотинські вісті”.
Фото – zhitomir.info.
Реклама

Залишити коментар