Южаніна звинуватила ДФС у блокуванні розмитнення “євроблях”

Державна фіскальна служба практично на всіх митних пунктах саботує оформлення автомобілів на іноземній реєстрації.

Таку заяву зробила глава комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна на сторінці у Facebook.

Вона уточнила, що блокування почалося ще 3 грудня.

“Виявляється, що починаючи з понеділка практично на всіх митницях блокується митне оформлення транспортних засобів. На сьогодні таких автівок налічується вже майже 700”, – повідомила вона про проблему.

Южаніна заявила, що організував такі затримки в.о. заступника голови ДФС Віктор Кривицький.

“Організатором такої затримки є виконувач обов’язків заступника Голови ДФС Віктор Кривіцький, відповідальний за митний напрям, а причиною — вигадана ним нова система перевірки митної вартості на рівні центрального апарату Державної фіскальної служби без фізичної присутності самого авто”, – розповіла чиновниця.

“Безпосередньо втручаюся в ситуацію, щоб зламати цей саботаж. Також обов’язково звернуся до НАБУ з метою компетентної оцінки ситуації”, – заявила нардеп.

Нагадаємо, раніше у Раді заявили, що в Україні провалена роз’яснювальна робота щодо правил розмитнення авто на єврономерах і цей процес йде повільно.

Разом із тим у державній фіскальній службі склали список найпоширеніших запитань щодо процесу розмитнення автомобілів та дали відповіді на них.

Фото – auto.24tv.ua.

Реклама

  • Основне що приторможує розмитнення в україні:на митниці та ДФС в Івано Франківську я звернувся що до розмитнення авто на польскій реестрації фольсфаген пасат 1.9 тді 2004р.нарахували мені 2000 евро, при купчі 4000 злотих. авто купляв несправне тому така ціна була.Брокер незнає відносно (верблюдів) нерезидентів.дав бланк заяви на відчуження майна , тобто молдаван має написати заяву на відчуження авта в мою користь і особисто занести вДФС Івано Франкківська.маразм корупційна шняга та обтяження розмитнення, створення проблем. в ДФС говорять що нетреба іноземця лишень заплатити за нього штраф 8500 гр хоча авто непрострочене , лиш 2 місяця на Україні. що робити???? як правельно все зробити??? Митники незнають , а що нам робити,??? потім скажуть що в нас час був. говорять митники;головне аби процес пішов бо вони незнають що до чого по бляхах і оцінці авта. що робит????

Залишити коментар