2 млн. 680 тис. грн сплатить підприємство на Буковині за неоформлених працівників

Нелегальну зайнятість виявлено у товаристві з обмеженої відповідальністю у Вижницькому районі. Загалом роботодавець допустив до роботи без належного оформлення 24 працівники. 

Про це повідомили в управлінні Держпраці у Чернівецькій області.

Підприємство надає послуги з монтажу водопровідних мереж, систем опалення та кондиціонування.

Нелегальну зайнятість виявлено під час інспекційного відвідування на підставі інформації органів Пенсійного фонду, яке здійснили головні державні інспектори відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Чернівецькій області спільно з інспекторами праці Вижницької міської ради.

Фахівці Держпраці встановили, що у порушення вимог статті 24 Кодексу законів про працю України – “Укладення трудового договору” – працівники були допущені до роботи без оформлення трудових договорів, оформлених наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та без повідомлення про їхнє прийняття на роботу територіального органу Державної фіскальної служби.

Натомість суб’єкт господарювання уклав з працівниками цивільно – правові угоди, що можуть укладатися лише при виконанні разових робіт.

При інспекційному відвідуванні головні державні інспектори Держпраці встановили, що дані цивільно-правові угоди містять усі ознаки трудових відносин.

Фото ілюстративне, pershyj.com.

 

Реклама

Залишити коментар