Литовські посадовці отримують погрози від РФ через підтримку України – Грібаускайте

Литва застосувала національні санкції проти Російської Федерації через агресію щодо українських моряків біля Керченської протоки. Через такий крок литовські чиновники отримують особисті погрози від РФ.

Про це заявила президент Литви Даля Грібаускайте під час зустрічі з Президентом України Петром Порошенком в Києві, передає УНН.

“Ми знаємо на сьогодні, що міжнародні організації не прийняли ніяких санкцій проти російських дій. Проте ми прийняли свої національні санкції в знак протесту проти атаки в Керченській протоці”, – сказала президент.

За її словами, Литва також прийняла рішення надавати Україні допомогу в формі амуніції, воєнних інструкторів, гуманітарної допомоги.

“Іноді не так просто бути першими у впроваджені санкцій. Наприклад, ми отримаємо особисті погрози від Росії – мої міністри, наприклад, міністр закордонних справ отримав”, – сказала президент.

За її словами, це була очікувана реакція, водночас, підкреслила вона, набагато важливіше – бути відкритими перед обличчям агресора.

Президент України Петро Порошенко подякував литовській стороні за рішуче засудження нещодавнього акту агресії РФ у Чорному морі поблизу Керченської протоки, коли російські окупанти вперше відкрито застосували зброю проти українських моряків.

Раніше міністерство закордонних справ Литви запропонувало ввести обмежувальні заходи щодо осіб, відповідальних за акт агресії в Керченській протоці та Чорному морі. Україна і Литва домовились, що будуть не лише засуджувати, а й спільно діяти, щоб підвищити ціну агресивних дій Російської Федерації.

Фото – twitter.com/poroshenko.

Реклама

Залишити коментар