Головний архітектор Продану: Ви продовжуєте занурювати Чернівці в ізоляцію

Головний архітектор Чернівців Наталія Хілько звинуватила секретаря міськради у дискримінації, а також додала, що своїми діями Василь Продан порушує права чернівчан. 

“Головна причина, що заважає розвитку міста Чернівці – це відсутність ефективного управління містом людиною, яка перебрала на себе повноваження міського голови, але не здатна організувати ефективну роботу муніципалітету, виконавчих органів міської ради відповідно до сучасних вимог, викликів часу і потреб громади. Ви дивитися у минуле, дбаєте про особисті інтереси та амбіції, а треба працювати на громаду, Чернівці і чернівчан!” – написала головний архітектор Чернівців на своїй сторінці у Facebook.

“Вже вдруге Ви дискримінували мене як фахівця, заборонивши взятии участь у Стратегічній сесії Міністерства регіонального розвитку: “Сучасні виклики містобудівної політики в Україні”. Тобто Ви свідомо зірвали присутність головного архітектора міста на стратегічно важливому заході в профільному міністерстві, на який я отримала персональне запрошення, бо я буцімто “політична фігура” (повідомте, до якої партії я належу?)”, – йдеться у повідомленні.

Головний архітектор обурена тим, що Продан, за її словами, продовжує занурювати Чернівці в ізоляцію.

“Ви збираєтеся нести відповідальність перед містянами, яких формально своїми діями позбавили можливості представляти архітектурну та будівельну галузь міста, а свої особисті меркантильні погляди винесли на всеукраїнський рівень? Таким своїми діями Ви фактично порушили не лише особисто мої права, а й права багатьох чернівчан!” – повідомила Хілько.

Як повідомила головний архітектор Чернівців, Продан не виконав своїх обов’язків та не підготував лист-підтвердження участі Наталії Хілько в  стратегічній зустрічі Департаменту містобудування, архітектури та планування територій, на якій мали обговорюватися проблеми міста.

“І ці люди Вам телефонували, бо не могли усвідомити, що керівник міста безпідставно проігнорує всі персональні запрошення та позбавить місто нагоди проінформувати профільне Міністерство про наявні містобудівні проблеми в Чернівцях”, – повідомила Хілько.

Головний архітектор різко розкритикувала позицію секретаря міськради, оскільки у Чернівцях є багато проблем, яі потрібно вирішувати. Серед яких – відсутність служби з урбаністики; необхідність брати активну участь в програмі уряду, який активно працює над наближенням ДБН до стандартів ЄС, а це означає можливість оперативно спрямовувати розвиток будівельної галузі в місті Чернівці в законному руслі; ігнорування з боку секретаря міськради наповнення інформаційних даних міста Чернівці на платформі “Геопортал”.

“Аналізуючи те, що відбувається після захоплення Вами всупереч волі громади влади у місті, можна констатувати різке зниження стандартів до міського планування та містобудівної документації”, – підсумувала Хілько.

Реклама

Залишити коментар