Каспрука усунули з посади через боротьбу за фінанси та комунальне майно – думка чернівчан

48% опитаних чернівчан погоджуються з думкою, що причиною відсторонення Олексія Каспрука з посади є боротьба за фінанси та комунальне майно чернівчан.

Тільки 15% респондентів не підтримують цю тезу, чверть опитаних висловили байдужість до обговорюваного питання. Такі результати показує дослідження “Чернівецький моніторинг – осінь 2018”, яке проводилося 14 – 19 листопада 2018 року в Чернівцях.

Майже половина опитаних чернівчан вважають, що виходом з цієї ситуації є виключно проведення дострокових виборів Чернівецької міської ради та міського голови.

Окрім того, Олексія Каспрука чернівчани назвали найбільш впізнаваним серед політиків, які наразі можуть змагатися за ключові виборні посади в Чернівцях.

У питанні про вибори депутатів міської ради була змодельована ситуація наявності “Партії чернівчан” на чолі з Олексієм Каспруком.

Отож, така уявна партія має перспективу зайняти перше місце на виборах з понад 20% голосів виборців.

Далі йдуть такі загальнодержавні бренди як “Батьківщина” і “Слуга народу” (асоціація з В. Зеленським). До 10% голосів може взяти партія команди В. Продана “Рідне місто”. Також увійти в міську раду з 5% прохідним бар’єром можуть партії “Самопоміч”, “БПП Солідарність”, “Народний фронт” і “Радикальна партія”.

Організаторами соціологічного дослідження виступили Центр соціологічних досліджень філософсько-теологічного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, громадська організація “Інститут місцевого самоврядування” та Чернівецька обласна організація товариства “Знання України”. Методом особистого інтерв’ю (“face to face”) було опитано 1260 респондентів, що репрезентують виборців Чернівців (по 30 респондентів з кожного із 42-х виборчих округів)

Реклама

  • Дійсно, не можна було більше залишати бюджет та комунальне майно в руках Каспрука. Дійсно требо було вибороти перемогу у того, хто звик стричь с комунальных баранов шерсть для личного пользования. В принципі певній кількості баранів таке положення речей подобається. Частина вовни йде на різного роду статті та опитування. В засобах масової інформації достатньо своїх баранів, якими понукають головні редактори.

Залишити коментар