Для перинатального центру потрібно ще 69 млн. грн: чекають дотацій з держбюджету

Наразі медзаклад готовий на 70%, лише на завершення ремонтних робіт в перинатальному центрі необхідно 18 млн грн. Щоб докупити необхідне медобладнання та встановити його – ще 51 млн грн. Тобто всього наразі треба 69 млн грн. 

Для обласного бюджету – це дуже великі гроші, тому чекають на субвенцію держави. Про це сьогодні заявили на брифінгу в.о. голови обласної державної адміністрації Михайла Павлюка та директора Департаменту фінансів облдержадміністрації Анжели Дякової щодо винесення проекту обласного бюджету на 2019 рік на розгляд сесії облради.

Загалом, дохідна частина обласного бюджету склала 5 млрд 329,2 млн гривень, у ній частка власних доходів складає неповних 10%. Все інше – це субвенція та дотації з державного бюджету.

В обласній адміністрації відзначають, що бюджет на наступний рік має соціальну спрямованість, направлений на зміцнення матеріально-технічної бази держустанов. В пріоритеті – забезпечення зарплатою працівників бюджетної сфери, оплата енергоносіїв, капітальний ремонт шкіл-інтернатів, геріатричних пансіонатів, музею під відкритим небом.

228 млн грн держсубвенції піде на ремонт доріг в області, 39 млн грн призначені на будівництво амбулаторій і закупівлю обладнання.

Фото – molbuk.ua.

Реклама

Залишити коментар