Справу Білика передали в інший суд: у Шевченківському закінчилися судді

Справу Ростислава Білика передали в інший суд. За протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями не відбулося нове призначення, бо у Шевченківському суді не вистачає потрібної кількості суддів для розподілу справи.

Про це повідомила Громадянська мережа “ОПОРА Чернівці” у соціальній мережі Facebook.

У справі головного підозрюваного в організації підкупу виборців на місцевих виборах 2015 року Ростислава Білика змінився суд – підсудність справи визначена за Першотравневим районним судом м. Чернівці.

Як повідомили в ОПОРІ, причиною стало те, що не вистачає потрібної кількості суддів у Шевченківському суді для розподілу справи.

“28 листопада 2018 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення Чернівецького апеляційного суду розглянула на відкритому судовому засіданні подання голови Шевченківського районного суду м. Чернівці Петра Мамчина про визначення підсудності справи, щодо Ростислава Білика, який підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст. 160 КК України. У поданні зазначено, що протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 26.11.2018 року призначення не відбулося, оскільки не вистачає потрібної кількості суддів для розподілу справи”, – йдеться у дописі.

Зокрема, вказано, що суддя Олег Семенко виключений із автоматизованого розподілу системи у зв’язку із закінченням у жовтні його повноважень; судді Петро Мамчин та Ляля Ярема згідно відповідних протоколів автоматизованого розподілу приймали участь у розгляді клопотань як слідчі судді; суддя Сергій Волошин року ухвалив обвинувальний вирок трьом особам по справі Білика, щодо суддів Галини Слободян, Олександри Літвінової та Володимира Смотрицького задоволені заяви про самовідвід, а суддя Вікторія Чебан перебуває у відрядженні.

Тому, як повідомила “ОПОРА Чернівці”, згідно ст. 34 ч.1 КПК України, кримінальне провадження передається на розгляд іншого суду, якщо після задоволення відводів (самовідводів) чи в інших випадках неможливо утворити новий склад суду для судового розгляду.

Реклама

Залишити коментар