Проти затриманих в Грузії українців була вчинена провокація – нардеп

Народний депутат України від “Самопомочі” Семен Семенченко назвав імена затриманих в Грузії українців. Він також заявив, що проти них була вчинена провокація.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

“Я зараз перебуваю біля будівлі Нацполіції в Тбілісі. Тут перебувають затримані громадяни України: Курагин Дмитро, …(нерозбірливо – ред.) Ролан, Новіков Олександр, Коростильов Юрій, Орленко Ігор, Клотько Сергій, Фурагін Дмитро і громадянин Грузії Лукач Хетія”, – сказав він.

Семенченко розповів, що частина затриманих із батальйону Донбас. За його словами, усі затримані приїхали в період з 28 по 30 листопада для того, щоб “зустрітися зі своїми побратимами”.


Семенченко повідомив, що затримані ще не зустрічалися із представником українського консульства.

“Надалі їм будуть оголошувати обвинувачення. Я думаю, що зброю їм підкинули. І так вони самі стверджують адвокатам, тому що воно їм непотрібне, воно не могло звідкись взятися. І третє – це провокація з боку тих людей, які що хочуть, щоб тутешня опозиція була не мирною”.

Як відомо, у неділю 2 грудня МВС Грузії повідомило, що в Тбілісі були затримані 6 громадян України і один громадянин Грузії.

Під час обшуків в готельних номерах виявлено пістолети “Беретта” і “Макаров”, автоматичну ручну вогнепальну зброю і різні боєприпаси.

Порушено кримінальну справу за ст. 236 Кримінального кодексу Грузії ( “Незаконна купівля та зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин”).

Фото – tsn.ua.

 

Реклама

Залишити коментар