Чернівецька міськрада розвела безлад в управлінні комунальним майном – ЗМІ

У Чернівецькій міській раді немає порядку в управлінні комунальним майном. Окрім того, ні міськрада, ні виконавча служба не виконують судового рішення.

На прикладі Халабуди, яка діє на території парку Жовтневого, “Закупівлі Чернівці” показали безгосподарність Чернівецької міської ради щодо управління комунальним майном.

“Якщо ви звичайний чесний підприємець/підприємиця, то вам треба мати всі дозволи, погодження, пройти конкурси, всі кола пекла, щоб, до прикладу, продавати каву на Кобилянській. Але є такі незвичайні, яким нічого цього не потрібно. мало того, вони можуть діяти навіть попри рішення суду про незаконність діяльності. І розширюватись”, – йдеться у дописі на сторінці “Закупівлі Чернівці” у Facebook.

Як стверджує медіакомпанія, приклад Халабуди – це символ незнищенності схем і корупції. Фірма, як сказано у дописі, отримала паркову землю в обхід конкурсу. Після того, як активісти обурилися такою діяльністю міськради і змусили владу оскаржувати незаконний договір, була перемога. Утім, виконавча служба не виконала рішення суду.

Натомість місцева влада в листопаді прийняла рішення продовжити договір з ПП Батюкевичем (“Халабуда”).

На запит “Закупівлі Чернівці” до міської ради щодо кількості договорів про співпрацю, єдиної чіткої відповіді в ратуші не дали.

“Схоже, в міській раді не знають (не хочуть знати, бояться знати?), скільки таких договорів про халабуди є. Запит розіслали всім розпорядникам і ті накидали нам купу документів, дзвонили-писали. обурювались, що, мовляв, що від нас хочете”, – йдеться у дописі.

Утім, медіакомпанія таки уклала перелік договорів про співпрацю медзакладів і комунальних підприємств. Хоча повноцінні висновки із цього зробити неможливо, оскільки дані надала не міська рада.

“У зв’язку з тим, що в міській раді (навмисний чи ненавмисний, але небезпечний) бардак з управлінням комунального майна, то ці Халабуди можуть вилізти в інших місцях. і так само потім лиш на активістів можна покладатись”, – повідомили “Закупівлі Чернівці”.

“І так, халабуда – це діагноз управлінню комунальним майном в Чернівцях. Чи халабудець”, – підсумували у дописі.

Фото – objor.com.

Реклама

Залишити коментар