Від завтра ЗСУ починають збори резервістів та військовозобов’язаних

У понеділок, 3 грудня, Збройні Сили України розпочинають цикл масштабних зборових заходів з резервістами та військовозобов’язаними.

Введення правового режиму воєнного стану, з-поміж іншого, передбачає уточнення завдань Збройних Сил України та Сил територіальної оборони.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

“Зокрема будуть проведені збори, як у складі бригад (до 15 діб), так і у складі навчальних центрів (до 20 діб). Таким чином передбачається, що всі зборові заходи будуть завершені до початку Новорічних свят”, – йдеться у повідомленні.

У міністерстві наголосили, що заходи мобілізації проводитимуться лише у випадку відкритої агресії. Тоді до Збройних Сил України призиватимуть усіх резервістів та військовозобов’язаних, які приписані до комплектування Збройних Сил України.

Крім того, в областях, у яких запроваджено воєнний стан, передбачається проведення масових зборів з військовозобов’язаними територіальної оборони тривалістю до 10 діб, під час яких “буде проведене бойове злагодження бригад та батальйонів територіальної оборони, з метою підготовки до захисту своїх областей”.

Реклама

Залишити коментар